Výprava do Kbel se tentokrát obešla bez většího výletu, byl to spíš takový výpad – autobusem z Rajské zahrady tam, autobusem do Letňan zpátky. Spíš taková ochutnávka, ale velmi příjemná.
Pivovar je zbrusu nový, odstartoval v polovině ledna 2019. Budova vyrostla na místě bývalého staršího stavení, celkem logicky se ale interiérem neodvolává na žádnou umělou historii – je to střízlivá designová moderna, ale útulná a nápaditá.
Z pěti místních piv byla na čepu tři (chyběl ALE a světlá 11) a vesměs všechna mi přišla velmi povedená a bavila mě.
Světlý ležák 12 pilotů voněl hezky bylinkově po chmelu. V chuti byla patrná ulpívající, dlouhá hořkost, ale jemná, nic drsného. Příjemné, výraznější, ale čisté pivo.
Tmavý speciál 13 havranů voněl po hořké čokoládě, možná mi to připomnělo i trochu lékořice. Chuť zajímavá, není sladké, není přepálené, není sirupové. Hořkost ustupuje, pivo možná pocitově trošku „řidší“ než jsem před prvním hltem čekal, ale o to bylo pitelnější. Bavilo mě dost.
U IPA 15 sirén jsem se s oficiálním popisem (perník, vanilka, marcipán, bergamot) moc nepotkal, ale opět čisté a velmi pitelné. není to brutálně hořký, ale sladový, grepově nahořklý kus. Voní možná po sušenkách – jo, něco pečeného jako ten perník tam asi bude. Jak ipy jindy moc nemusím, tady mě opět zaujala.
K jídlu jsem vyzkoušel vepřovou roládu z poledního menu, dorazila vzápětí a taky moc dobrá. Obsluha na jedničku.
Asi se sem jen tak znovu nepodívám, je to přeci jen trochu z ruky a mám trochu obavu, že se při cestě na sever zaseknu většinou tak maximálně v Cobolisu v Ládví. Ovšem za návštěvu to rozhodně stojí a myslím, že podobnou restauraci s fajn jídlem a příjemným vlastním pivem můžou Kbelům leckde závidět.